BYOD

Bring Your Own Device

Met ingang van het schooljaar 2012-2013 mogen leerlingen hun eigen favoriete apparaat meenemen om ermee te leren en te werken. Ze mógen het meebrengen, een verplichting is het niet. De school is zich bewust van het feit dat de grote verscheidenheid aan apparaten bij de invoer van BYOD een extra uitdaging vormt voor de organisatie van het onderwijs, voor medewerkers en voor leerlingen.
Alweer een tijd geleden stonden we bij vakken als wiskunde en economie leerlingen toe een rekenmachine te gebruiken om het leren te ondersteunen. De stap die we nu voorbereiden, komt tegemoet aan de breedgevoelde wens voor een grotere beschikbaarheid van ict in de school en is daardoor wellicht – of hopelijk – makkelijker te zetten dan door een aantal van ons wordt gedacht. Voor alle duidelijkheid vindt u hier het onderzoek en het implementatieplan alsmede de brief die wij stuurden aan de ouders van onze toekomstige leerlingen.
Wilt u uw mening kwijt en/of heeft u vragen kunt u een mail sturen naar digitaal@liemerscollege.nl. Op basis van de meest gestelde vragen hebben we een lijst [FAQ] samengesteld.