Flash op een iPad

Zo krijg je Flash op de iPad

Applicaties en websites gemaakt in Flash gebruiken op de iPad is mogelijk, maar vereist wel wat omwegen.
Als je op de iPad in Flash geschreven websites wilt bekijken, Flash games wenst te spelen of een Flash video wilt openen, kom je op de Apple iPad tablet van een koude kermis thuis: het apparaat ondersteunt namelijk de technologie van Adobe niet.
Puffin_2048x2048

Puffin is gratis voor de iPad

Maar niet getreurd: het is mogelijk om toch Flash op de iPad te toveren. Een aantal apps in de iOS App Store kunnen daarbij helpen. Een aantal browserapps voor de iPad maakt het mogelijk om Flash video’s af te spelen en Flash te draaien. De voornaamste daarvan zijn Puffin en de Photon Browser. Deze browsers draaien de achterliggende Flash-code van sites op de eigen servers en sturen vervolgens het resultaat naar jouw iPad.

Puffin is gratis te proberen en kost in de volledige versie 2,69 EUR. We moeten zeggen dat Moshi Monsters (onder) en Flash Driving Game fantastisch draaien. De optie om de app eerst uit te proberen is een flink voordeel, omdat je aan de hand daarvan kunt bepalen of de software aan je behoeften voldoet.

Photon Browser is van vier genoemde browsers de populairste. De app kost 4,49 EUR en dient als goed alternatief voor Safari. De app biedt een Flash-modus die je kunt activeren door op het bliksemschichticoontje rechtsboven te tikken.